Hier deel ik graag mijn ervaringen met jullie

Blog 2: 3 maart 2018

Vandaag is het dan zover, ik ga mijn nieuwe BH ophalen. Bij binnenkomst is het gezellig en lekker warm, buiten is het -3,  ik lijk de kou niet te voelen en ben in gedachten hier na toe gereden.
De BH springt direct in het oog. Wat is hij mooi!
Ik vergeet helemaal foto’s te maken.
Een mooie zwarte BH met spannende decolleté. Deze keer uitgevoerd zonder kant maar gemaakt van  een mooie glanzende stof. De BH is voorzien van twee hulp bandjes, die extra druk geven. We zijn zeker nog niet uit de experimenteer fase.

We nemen plaats met een kopje thee en ik kan mijn ogen er bijna niet vanaf houden.
De cups ogen op de paspop gelijk, zal dat straks ook bij mij zo zijn…  (spannend)

Esther vertelt hoeveel uur zij heeft besteed aan de vervaardiging van de BH en waar ze tegenaan is gelopen. Het masserende materiaal laat zich niet zo makkelijk verwerken. Maar zelf is ze zeker ook trots op het resultaat. We praten honderduit over de vorderingen van Bratelle en zien ons samen al invulling geven aan een R&D afdeling. We zijn ons er zeker van bewust dat de resultaten van het komende onderzoek daarvoor van belang zijn. Maar het is fijn zo samen een beetje we te dromen.

En dan is het zover, ik verdwijn met mijn BH in de paskamer en kom er als herboren uit.

We klinken met een glas water op het succes en denken de bubbels er bij (want het is pas 11 uur in de morgen). Met een dikke knuffel nemen we afscheid. Ik heb de BH nog aan en verlaat bijna huppelend het atelier.

Met Esther afgesproken dat ik de BH een week uitprobeer voordat zij met de nummer 2 start. En dat ik goed op zal letten wat ik voel, zie en denk.

Stavaza Bratelle

 • De komende weken gaan we verder met de voorbereidingen van het onderzoek.
 • Corrie (PastZo) heeft beloofd de offerte te sturen voor 30 stoffen etui’s
 • Jila maakt de komende week 30 etui’s van tafelzeil.
 • Ik moet bij Nominette kledinglabels bestellen en zodra die binnen zijn deze afleveren bij Jila en Corrie, zodat ze in de etuis genaaid kunnen worden.
 • Ben is terug van vakantie en met hem wil ik kortsluiten wanneer hij denkt dat het onderzoek van start kan, dan moet de klok op de website misschien bijgesteld worden. Maar ook niet onbelangrijk er zullen afspraken gemaakt moeten worden met coupeuses voor het vervaardigen van 60 BH’s voorzien van het masserende materiaal.
 • Na 9 maart kan ik bellen met de fotograaf en een afspraak maken voor de productfotografie.
 • Ook willen we nog nadenken over een mooie verpakking voor de BH’s die opgestuurd worden aan de kandidaten die mee doen in het onderzoek.
 • Zaterdag 10 maart is het NL Doet! In Hilversum wordt het ontmoetingscentrum aan de Koninginneweg 83 omgedoopt tot een atelier en vervaardigen mensen met dementie en vrijwilligers kussenhartjes voor Bratelle.
 • En bezoeken we 12 maart een textielfabrikant
 • Moeten er persberichten geschreven worden om de website met de webshop, blog en forum onder de aandacht te brengen.
 • Woensdag 28 maart spreken we met Herma de Jong over een speciaal voor Bratelle te ontwerpen hoedje