Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Voel jij je aangesproken tot het doel van Stichting Bratelle? Deel hieronder je eigen ervaringen, denk mee en inspireer anderen. Hieronder vind je voorbeelden van moedige vrouwen die hun verhaal met ons deelden!

Hoe? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in of stuur ons een berichtje op onze sociale media kanalen.

Ingestuurde verhalen worden alleen gedeeld met toestemming van degene die deze heeft ingestuurd. Alle verhalen blijven anoniem.

Inspirerende verhalen

Na de operatie kreeg ik meteen die snert beha aan...

Beste Anita,

Ik las je artikel in de krant en dacht: deze mevrouw denkt zoals ik me de afgelopen twee weken voel. En eigenlijk mag ik niet eens klagen. Jij hebt al veel langer last van oedeem!

Ik heb borstkanker gehad. Twee weken geleden heb ik een dubbelzijdige borstamputatie gehad en nu heb ik tissue expanders.

En na de operatie kreeg ik meteen die snert beha aan, een medische. Drains die aan het rommelen waren, elke dag dezelfde productie vocht. Het zou toch juist minder moeten worden? Gisteren heb ik voor het eerst geen SEH-post bezocht en geen ziekenhuisbezoek hoeven af te leggen. Ik hoop dat ze vandaag of morgen weer vocht gaan weghalen.

De beha’s die worden aangeboden zijn zó vervelend. Het onderste stukje rolt op en legt extra druk op de borsten. Tijdens deze twee weken bedacht ik me dat er echt andere beha’s gemaakt moesten worden. Ik kwam zelf zelfs met het idee om hiervoor wat te bedenken!

Nu kijk ik vanochtend in de krant en zie ik jouw stukje over een speciale beha tegen borstoedeem. Gelukkig, ik ben niet de enige, dacht ik. Wat een super initiatief, zeg! Waar kan ik zo’n handige beha kopen?

– Anoniem

Ik heb van puur geluk een potje zitten huilen...

Goedemorgen Anita,

Gisteren liet mijn man me een artikel in de Gelderlander over Bratelle zien. Ik heb van geluk even een potje zitten huilen. Wat een geweldig initiatief. Ik begrijp dat het ontwikkelen en onderzoeken veel tijd nodig heeft, maar ik kan niet wachten tot het moment dat ik de beha kan bestellen.

Zelf kreeg ik in 2015 de diagnose borstkanker. Na alle behandelingen ontwikkelde zich bij mij ook oedeem in mijn arm en borst en veel pijnlijke plekken. Ik krijg nu wekelijks oedeemtherapie. Dat geeft verlichting, maar het idee dat dit de rest van mijn leven zo doorgaat, maakt me verdrietig. Ik heb van alles geprobeerd: bandages, drukkussentjes, zo’n 1001 verschillende beha’s en al jaren altijd een ingetapete borst.

Mijn borsten waren een stukje lijf van me waar ik trots op was en ik mis dat gevoel enorm.

Jij schrijft wat ik weer wil voelen. Een fijne, mooie beha die oedeem kan verzachten en me weer het gevoel geeft dat mijn borsten bij me horen, minder pijn doen en me misschien weer sexy kunnen laten voelen. Ik zal de ontwikkeling zeker blijven volgen en zou graag, op welke manier dan ook, bijdragen aan het op de markt komen van jouw product.

Heel veel succes!

– Anoniem

Ze kreeg tranen in haar ogen. Wat kan een klein gebaar toch iets groots zijn voor iemand...

Hey Yolanda,

Naar aanleiding van jullie advertentie in de Bunschoter, reageer ik op de Kussenhartje Actie. Ik zou graag een kussenhartje cadeau willen doen aan [anoniem]. Zij heeft vorig jaar oktober een knobbel bij zichzelf ontdekt en na een traject van chemo’s wordt zij aanstaande woensdag 30 juni geopereerd. Een borstsparende operatie met gelijk een reconstructie. In haar andere borst wordt een cyste verwijdert. Ik denk dat zij veel baat heeft bij zo’n kussentje.

Ze heeft al een pittig traject doorlopen, maar zij staat er heel positief in. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar gezin, familie en vrienden.

Met vriendelijke groet,

– Anoniem 


Beste [Anoniem], 

De aanleiding is ontzettend verdrietig, maar wat lief van u!

Als ik het zo lees, heeft ze al een zwaar traject achter de rug en heeft ze ook nog het nodige voor de boeg. Wat fijn dat ze dan mensen zoals u om zich heen heeft!

Wij hopen dat de operatie en genezing voorspoedig zullen verlopen en dat het kussenhartje hier goed bij zal helpen. Namens ons van Stichting Bratelle heel veel sterkte voor [anoniem]  en een voorspoedig herstel!

Vriendelijke groet,

Yolanda van Oosterwijk
Stichting Bratelle


Hallo Yolanda,

Heb van [anoniem] een berichtje gekregen dat zij het kussentje heeft ontvangen. Ze was beduusd en kreeg tranen in haar ogen… Super bedankt. Wat een klein gebaar iets groots kan zijn voor iemand.

Groeten,

– Anoniem

Ze is heel positief, maar de nasleep valt haar toch zwaarder dan gedacht...

Beste Yolanda,

Bij mijn lieve schoonzusje is in december 2020 een borst afgezet, nadat zij bij het bevolkingsonderzoek “uit de bus” kwam. Ze ging heel moedig en positief de operatie tegemoet, hoefde daarna ook geen behandelingen meer, maar heeft door een ontsteking en ernstig borstoedeem een lange nasleep van de operatie. Hoewel ze nog steeds positief is, valt de nasleep (pijnlijke behandeling van het borstoedeem bij de fysiotherapeut) haar toch zwaarder dan gedacht.

Ik gun haar een liefdevol opkikkertje in de vorm van het hart! Ik hoop dat ze ervoor in aanmerking komt.

Hartelijke groet,

– Anoniem

Beste (anoniem).

De aanleiding is ontzettend verdrietig, maar wat lief van u! Als ik het zo lees, heeft ze al een zwaar traject achter de rug en heeft ze ook nog het nodige voor de boeg. Wat fijn dat ze dan mensen zoals u om zich heen heeft!

Wij hopen dat de operatie en genezing voorspoedig zullen verlopen en dat het kussenhartje hierbij zal helpen.

Namens ons van Stichting Bratelle heel veel sterkte voor uw schoonzusje en een voorspoedig herstel!

Met vriendelijke groet,

Yolanda van Oosterwijk
Stichting Bratelle

Beste Yolanda,

Wat leuk dat mijn schoonzusje een hart heeft ontvangen. Ze was heel verrast, is er super blij mee en kan het goed gebruiken.

Hartelijk dank voor jullie lieve actie!

Vriendelijke groet,

– Anoniem

Het is al een emotionele achtbaan na de behandelingen, ik wil weer lekker zittende lingerie dragen...

Goedemiddag,

Ik kijk er ontzettend naar uit dat de Bratelle beha op de markt is. Wat een gaaf idee voor vrouwen met borstoedeem. Het is al een emotionele achtbaan na de behandeling en als je dan weer lekker zittende lingerie kunt dragen, is dat toch geweldig? Wanneer is de verwachting dat de Bratelle op de markt komt?

– Anoniem

Ik wil je - ook namens mijn tante - bedanken...

Beste Anita,

Graag wil ik je via deze weg (ook namens mijn tante) heel hartelijk bedanken voor alle producten en informatie die ze van jou heeft gekregen. Ze was heel blij en verrast. Ik hoop voor haar dat ze nu meer geluk heeft in het vervolgtraject.

Zodra er meer nieuws is over de Bratelle, hoor ik dat graag! 

Fijn weekend!

– Anoniem

Denk mee!

Ik vraag me af of...

Geachte Stichting Bratelle,

Mooi dat er voor vrouwen met oedeem speciaal gewerkt wordt aan beha’s die mogelijk wat verlichting kunnen geven. Zelf heb ik de vraag of jullie ook beha’s (gaan) maken met wat bredere schouderbandjes?

Ik hoor het graag. Bedankt!

Met vriendelijke groet,

– Anoniem

Hopelijk kan ik jullie mooie product binnenkort aanschaffen...

Dag Anita,

Ik zag en hoorde over jullie fantastische product voor het verlichten van borstoedeem.

Zelf heb ik veel schade en last in de gereconstrueerde borst en oksel, veroorzaakt door de bestralingen met extra boost. Een bijkomend probleem is dat de behandelde borst na de reconstructie erg gekropen is, waardoor links en rechts twee cupmaten verschillen.

Ik heb je video doorgestuurd naar de fysio en de Mammapoli in ZMC Zaandam. Hier is er ook een fantastisch instituut: Anna’s Huis, ter ondersteuning en begeleiding van kankerpatiënten.

Veel succes! Ik volg de ontwikkelingen en hopelijk kan ik jullie mooie product binnenkort aanschaffen!

– Anoniem