Verras je naaste

Met cadeaus uit het “with love” cadeauprogramma verras je je naaste tijdens het behandelproces met kleine en grote cadeautjes om haar te laten zien dat je aan haar denkt. Ook als je niet altijd de tijd of de juiste woorden kunt vinden.

Degene met borstkanker is tijdens het behandelproces bezig met overleven; de volgende behandeling of volgende afspraak. Het leven om haar heen gaat aan haar voorbij. Niet iedereen praat even gemakkelijk over zijn emoties of durft vragen te stellen. Kleine, nuttige, grappige en leuke attenties maken het onderwerp minder beladen en kan zomaar ineens een glimlach op het gezicht van je naaste toveren of een gesprek beginnen. Bij het bepalen van het aanbod op de website, lieten wij ons inspireren door de ervaringen van initiatiefneemster van Stichting Bratelle: Anita Schimmel.

Naar de cadeauwinkel

‘Ik kreeg een Roy Donders huispak van mijn vriendinnen. Hilarisch!’

Anita Schimmel: ‘Enkele jaren geleden kreeg ik een Roy Donders huispak’ van mijn vriendinnen. Ik vond het hilarisch! Dat was toen een hype en dit lieve gebaar is mij tot op de dag van vandaag bijgebleven. Ik heb mij gedurende de behandelingen negen maanden lang op handen gedragen gevoeld door mijn vriendinnen. Steeds weer brachten zij leuke, lieve, kleine en grote cadeautjes, die altijd een glimlach op mijn gezicht toverden. Het hielp mij om te relativeren en reflecteren op wat ik meemaakte, maar ook om te bedenken wat ik wél had. Ik zag het positieve weer. Dus, is jouw naaste ziek? Mijn tip is: niet vragen maar doen!

‘Niet vragen, maar doen!’

Nadat we allemaal van de eerste schok waren bekomen, ging ik mijn behandelproces in. Mijn vriendinnen vroegen me gedurende die periode vaak waar ik behoefte aan had en of ze iets voor me konden betekenen. In het begin zei ik altijd: ‘Nee hoor, ik heb niks nodig. Het gaat goed!’ Maar daarmee ontnam ik mezelf, maar ook hen, hele mooie ervaringen en nieuwe herinneringen. Mijn vriendinnen stopten met vragen en gingen over tot actie! Zij begonnen een groep op whatsapp waar ik niet inzat en bespraken daarin van alles om mij te verrassen. We spraken ook met elkaar af dat ik mijn ervaringen en gevoelens zou delen op een appgroep die ik zelf had aangemaakt: “Insiders”.

Insiders was een kleine groep dierbaren die ik in vertrouwen had genomen. Vandaar ook de naam. Ik wilde rondom de behandelingen zoveel mogelijk blijven werken en mijn dagen zo gewoon mogelijk laten verlopen. Ik was op dat moment zelfstandig ondernemer als een van de bestuurders van King Arthur Groep; een prachtig bedrijf. Het is een thuisorganisatie voor mensen met dementie in het midden van het land. Ik zag er erg tegenop om iedereen te vertellen over mijn ziekte, want ik zou dan meerdere keren per dag de vraag krijgen hoe het met mij ging. Een lief gebaar natuurlijk, maar ik wilde voorkomen dat mijn zorgen, de zorgen van anderen zouden worden.

‘Ik zag er tegenop om iedereen te vertellen over mijn ziekte, want ik zou dan continu de vraag krijgen hoe het met mij ging’

Wat ik wél deed, was mijn ervaringen en gevoelens in de groepsapp delen. Mijn vriendinnen bedachten samen steeds weer een lief, mooi of gek cadeautje. Toen ik bijvoorbeeld mijn eerste bestralingsbehandeling had, kreeg ik een te gekke wenskaart met slazaadjes met de tekst: “Sla je erdoorheen”. Super lief en grappig natuurlijk. Toen ik vertelde dat de huid van de bestraalde borst een andere kleur kreeg en dat de huid gevoelig was, kreeg ik een flesje Argan huidolie van De Tuinen.

Als mijn vriendinnen mij gevraagd hadden of ik huidolie of een huispak wilde, zou ik beslist “nee” hebben gezegd. Maar het leuke is dat zij zelf ook veel plezier hebben beleefd aan het bedenken van ludieke cadeaus. Zowel zij als ik hebben hierdoor mooie en blijvende herinneringen aan die tijd overgehouden. De uitspraak “vrienden voor het leven” heeft voor mij echt inhoud gekregen.’

‘De uitspraak “vrienden voor het leven” heeft voor mij echt inhoud gekregen’

Duurzame cadeaus

Als je ziek wordt, ga je steeds meer nadenken over gezonder en duurzamer leven. Daarom bieden wij bij voorkeur cadeaus aan die ecologisch geproduceerd zijn of gemaakt zijn met gerecyclede producten. Maar we kiezen ook voor producten die in het buitenland zijn gemaakt en waarbij we andere vrouwen helpen een business op te zetten.

Dus: ken of ben jij iemand met een product of dienst en wil je bijdrage aan het doel van Bratelle door dit product of de dienst via de website te verkopen/aan te bieden? Hiervan gaat een deel van de opbrengst naar de Stichting. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Naar de cadeauwinkel