Verras je naaste! 

Uit ervaring weten wij dat familie en vriendinnen graag willen helpen als hun vriendin, dochter, partner of zus, borstkanker krijgt. Maar hoe help je iemand met borstkanker? Dat blijkt vaak nog lastig. Met cadeaus uit het “with love” cadeauprogramma verras je je naaste tijdens het behandelproces met kleine en grote cadeautjes om haar te laten zien dat je aan haar denkt. Ook als je niet altijd de tijd of de juiste woorden kunt vinden. Met het kopen van een leuk cadeautje steun je zowel je naaste als de ontwikkeling van de eerste Bratelle beha. Een deel van het aankoopbedrag gaat naar de ontwikkeling van de beha. Je betaalt niet meer voor het cadeau dan gewoonlijk en de verkoper draagt een gedeelte van de opbrengst af aan Stichting Bratelle. Hoe mooi is dat?

Degene met borstkanker is tijdens het behandelproces bezig met overleven; de volgende behandeling of volgende afspraak. Het leven om de persoon heen gaat aan haar voorbij. Niet iedereen praat even gemakkelijk over zijn emoties of durft vragen te stellen. Kleine, nuttige, grappige en leuke attenties maken het onderwerp minder beladen en kan zomaar ineens een glimlach op het gezicht van je naaste toveren of een gesprek beginnen. 

Naar de cadeauwinkel

‘Ik kreeg een Roy Donders huispak van mijn vriendinnen. Hilarisch!’

Het “with love” cadeauprogramma komt voort uit de ervaring van Anita Schimmel. Zij kreeg zelf in 2015 borstkanker en werd steeds weer door haar vriendinnen verrast met leuke cadeautjes.

Anita: ‘Enkele jaren geleden kreeg ik een Roy Donders huispak’ van mijn vriendinnen. Ik vond het hilarisch! Dat was toen een hype en dit lieve gebaar is mij tot op de dag van vandaag bijgebleven. Ik heb mij gedurende de behandelingen negen maanden lang op handen gedragen gevoeld door mijn vriendinnen. Steeds weer brachten zij leuke, lieve, kleine en grote cadeautjes, die altijd een glimlach op mijn gezicht toverden. Het hielp mij om te relativeren en reflecteren op wat ik meemaakte, maar ook om te bedenken wat ik wél had. Ik zag het positieve weer. Dus, is jouw naaste ziek? Mijn tip is: niet vragen maar doen!

‘Niet vragen, maar doen!’

Gedurende mijn behandelproces vroegen mijn vriendinnen vaak waar ik behoefte aan had en of ze iets voor me konden betekenen. Mijn antwoord was altijd: ‘Ik heb niks nodig, het gaat goed!’ Daarom gingen mijn vriendinnen over tot actie! Ze bedachten allerlei leuke verrassingen voor mij. Steeds weer kwamen ze met leuke cadeautjes. Toen ik bijvoorbeeld mijn eerste bestralingsbehandeling had, kreeg ik een te gekke wenskaart met slazaadjes met de tekst: “Sla je erdoorheen”. Hartstikke lief en grappig natuurlijk. En toen ik vertelde dat de huid van de bestraalde borst een andere kleur kreeg en dat de huid gevoelig was, kreeg ik een flesje Argan huidolie van De Tuinen.’

‘De uitspraak “vrienden voor het leven” heeft voor mij echt inhoud gekregen’

Naar de cadeauwinkel