Innovatie Agent voor BRATELLE

Sinds kort wordt BRATELLE ondersteund door Martin van Dord van de Federatie Nederlandse Rubber- en kunststofindustrie (NRK) als Innovatie Agent vanuit ChemistryNL (Topsector Chemie).

Pilot onderzoek “FILLE Studie Bratelle” gestart

Afgelopen vrijdag werd het startsein voor de Fille Studie Bratelle gegeven in het Meander MC in Amersfoort. De informatiebijeenkomst, bedoeld voor deelnemende oedeemtherapeuten, werd live en online bijgewoond.

Nieuwsbrief Bratelle november 2020

“Geen enkele oplossing zal gevonden worden als je in drie verschillende richtingen rent.” – Deepak Chopra. Lees hier de november nieuwsbrief van Bratelle.

Radio interview met Anita Schimmel op 28 september 2020

Beluister hier via YouTube het radio interview over Bratelle, door oprichtster Anita Schimmel.

Bratelle Pads: tegen oedeem na borstkanker

Binnenkort start er bij het Meander MC een onderzoek naar het effect van Bratelle Pads voor mensen met oedeem na borstkanker. Voor deze pads wordt polstermateriaal gebruikt, en de eerste ervaringen zijn overwegend positief. Daarom heeft de Medisch-Ethische Commissie toestemming verleend voor dit onderzoek. Anita Schimmel, initiatiefnemer van de pads,

Winnaar beste idee van Soest 2017

Anita Schimmel: In oktober 2017 deed ik mee aan “Het beste idee van Soest” en behaalde de 1e prijs. Let op: de naam ‘Funkbra is inmiddels aangepast naar Bratelle’

‘Eindelijk mooie beha die ook helpt’

Krantenartikel over het tot stand komen van het idee van de Bratelle Beha (in dit artikel genoemd: Funkbra).

Chirurg Meander: ‘Onderzoek nodig maar mooi plan’

Krantenartikel over wat chirurg en oncoloog Chris Schoenmaeckers van Meander Medisch Centrum in Amersfoort van het idee van Anita Schimmel vindt.