Marie Anne Lassing, dankjewel voor je support, mooie woorden én podium voor Bratelle in de uitgave NTVH, jaargang 13, nr 10, oktober 2023

Interview door Marie Anne Lassing

“Dertig jaar geleden stierf er in mijn naaste omgeving een vrouw aan borstkanker. Na een lang ziekbed en jaren van behandelingen. Ze was zevenenveertig. Deze week stierf er in mijn naaste omgeving een vrouw aan borstkanker. Na een lang behandeltraject. Ze was zevenenvijftig. Om mij heen hebben vier vrouwen borstkanker of recidieven na borstkanker. En dat is alleen nog maar in mijn naaste omgeving. Ik wilde dit artikel beginnen met wat algemene statistieken, maar dit zegt eigenlijk genoeg. Borstkanker en de gevolgen van de behandeling spelen na die dertig jaar nog steeds een heel grote rol in het leven van veel vrouwen. Ik kan het RIVM citeren, maar kijk eenvoudigweg om je heen, wie kent er niet iemand met borstkanker? Maak het persoonlijk en je voelt wat dit betekent. Persoonlijk is ook het verhaal achter stichting Bratelle. Dat verhaal begint in 2015, als Anita Schimmel de diagnose borstkanker krijgt.”

Lees het volledige artikel: Stichting Bratelle-NTVH10-2023