Bratelle richt zich specifiek op vrouwen met borst lymfe oedeem na de behandeling van borstkanker.

Twee belangrijke ervaringen hebben geleid tot de ontwikkeling van Bratelle.

Anita Schimmel: “In 2015 werd er bij mij borstkanker geconstateerd en na het behandeltraject ontstond er borst lymfe oedeem.

Er werd mij geadviseerd speciale oedeem bh’s te dragen. Voor een lingerie liefhebber, hoe belangrijk de (medisch ogende) bh’s ook zijn, voelde dat als een straf. Ik overwon borstkanker, maar de gevolgen ervan zouden nog jaren voel en zichtbaar zijn.

Ik bleef vragen om een oplossing. Een, inmiddels gepensioneerde, oedeem therapeut gaf mij een stukje polstermateriaal. Het materiaal werd gebruikt bij oedeemklachten in armen en benen zo vertelde zij mij. Ik probeerde het materiaal uit. Dezelfde dag merkte ik op die plek al verschil, de huid was veel zachter, en ging ik experimenten met grotere en kleinere stukken, belijning horizontaal en verticaal. Jammer genoeg verschoven de stukjes steeds en rafelde het een beetje, maar ik zag ook mogelijkheden en ging weer dromen van mooie lingerie!

Ik kocht een mooie kanten Prothese bh. Door het zakje in de cup van de borstprothese bh te vullen met het materiaal, verschoof het stukje niet meer, maar de werking was veel minder en dus verre van ideaal. Ik worstelde om die reden verder met de traditionele oedeem bh’s maar bij wijze van uitzondering vanaf dat moment voor mij geen feestje meer zonder mooie lingerie en ook zo nu en dan een werkdag, gewoon om lekker in mijn vel te kunnen zitten. Dit wilde ik weer iedere dag! Ik zag maar één oplossing, een bh met een cup gemaakt van het polstermateriaal.

Ik wilde in contact komen met vrouwen die het materiaal ook zouden kunnen uitproberen en maakte een afspraak met mijn oedeem therapeut en vroeg haar of ze na 5 maanden nog eens mee wilde kijken en mij in contact zou kunnen brengen met een aantal van haar klanten, die het dan ook uit zouden kunnen proberen. Deze vrouwen waren ook enthousiast. Ik ging erin geloven…

Een ander belangrijk moment was de jaarlijkse controle in het ZH. Ik vroeg mijn arts of hij het materiaal kende en mee wilde kijken. Hij zei mij… Anita dit mag je niet voor jezelf houden, ik krijg hier dagelijks tientallen vrouwen in de praktijk met borst oedeem klachten.
Maar ik ben geen wetenschapper riep ik nog! Dat maakte volgens hem niet uit. Blijf bij jezelf, vertel wat het met jou doet en ga bloggen, vloggen en twitteren en vertel zoveel mogelijk vrouwen over dit materiaal.

En dat is wat wij nu willen doen, Bratelle verder ontwikkelen en het leven van vrouwen met borst oedeem na borstkanker weer een beetje aangenamer maken!”

Missie

“Het bijdragen aan een sterk en zelfverzekerd gevoel voor vrouwen met oedeem na een behandeling van borstkanker”

Mission statement 

Bratelle maakt het leven van vrouwen met oedeem na borstkanker weer een beetje aangenamer. De basisgedachte is dat met mooie functionele lingerie het gevoel van eigen waarde toeneemt en vrouwen met lymfe oedeem in staat gesteld worden zich normaal te bewegen, terwijl de bh zijn werking doet.

Kernwaarden

Niet alleen mooi, maar juist ook functioneel. 

We maken gebruik van mooie stoffen, het masserende materiaal is zacht en voelt comfortabel aan, de borstpartij hoeft niet (meer) ingesnoerd te worden. Minder pijnlijk en minder duidelijk aanwezig, waardoor je niet de hele dag geconfronteerd wordt met het ongemak.

Als je er goed uitziet voel je je beter, dat geldt ook voor het dragen van onderkleding (lingerie).