Wij zijn Bratelle: gepassioneerde, bevlogen en ondernemende vrouwen

Wij willen met comfortabele, mooie en comfortabele lingerie & nachtkleding het leven van vrouwen met littekenweefsel als gevolg van een keizersnede en vrouwen met borstoedeem na een operatie voor borstkanker weer een beetje aangenamer maken.

De oorsprong van de ontwikkeling en de oprichting van Stichting Bratelle komt voort uit een persoonlijke ervaring van initiatiefneemster en oprichtster Anita Schimmel, zij kreeg in 2015 zelf borstkanker en ontwikkelde als gevolg van de behandeling zelf borstoedeem. Ondernemen zit haar in het bloed, reeds eerder richtte zij alleen en met anderen succesvolle ondernemingen op. Toen de innovatieve productontwikkeling van de bratelle beha vastere vormen begon aan te nemen besloot zij  het roer om te gooien, haar baan op te zeggen en richtte zij Stichting Bratelle op. Zij wordt daarbij ondersteund door ondernemende vrouwen én mannen, die hun sporen in het ondernemen hebben verdiend en net zo gepassioneerd en volhardend invulling willen geven aan de doelstellingen van de Stichting.

Op een bepaald moment kom je in een fase in je leven dat zinvol bezig zijn en iets voor anderen betekenen belangrijker is dan veel geld verdienen. Wij willen dat de Bratelle beha voor iedere vrouw met borstoedeem beschikbaar komt, rijk en arm.

Financiering

De financiering van de ontwikkeling van de 1e mooie, comfortabele en sexy oedeem beha ‘La Bratelle’  moet voortkomen uit de activiteiten die de Stichting ontplooit, donateurs en subsidies.

Op dit moment zijn de ondernemingsactiviteiten de verkoop van de ‘keizer-slip’ en het partner-/ vriendinnenprogramma. De donateurs en verkregen subsidies kunt u vinden onder het Tabblad Donateurs & subsidie.

Anita Schimmel ondervond zelf veel ongevraagde, lieve en grappige steunbetuigingen van haar partner, familie en vrienden en vriendinnen tijdens de behandelperiode, dat gunt zij andere vrouwen ook, daarom is Bratelle een  ‘Bratelle with love’ cadeauprogramma gestart”.

De Stichting heeft geen winstoogmerk, eventuele winsten stromen terug naar de Stichting en worden gebruikt voor investeringen in verdere innovaties en ontwikkelingen die bijdragen aan het doel van de Stichting.

Innovatief

Stichting Bratelle is intrinsiek gedreven, wil blijven innoveren en blijven bijdragen door een breed draagvlak te creëren en onderzoek stimuleren door intensief samen te werken met universiteiten en hoge scholen. U kunt daarbij denken aan oplossingen met 3D printen, recycled plastic, het toepassen van sensoren die het vochtgehalte meten, onderzoek naar het herstellende vermogen van lymfe, etc. 

Waar komt de naam Bratelle vandaan?

De naam is bedacht door vriend en oud huisarts Ad Westerhuis uit Hilversum. Hij bood aan mee te denken over de namen die wij hadden bedacht en kwam zelf met de naam Bratelle, waarbij BRA (beha) en ELLE (vrouwelijk) betekent, samengevoegd BRATELLE. Onze lingerie voor vrouwen met borstoedeem zal de naam ‘La Bratelle’ dragen.